„Аурубис България“ финансира нова медицинска техника и подобрена енергийна ефективност в Медицинския център в Пирдоп. Открито бе и обновеното със средства на компанията игрище на стадиона

Bulgaria | сряда, 9 ноември 2022 г.

• На 9 ноември в град Пирдоп бяха открити два нови проекта, финансирани от „Аурубис България“ по партньорската програма с община Пирдоп. За Медицинския център в града е закупен нов ехограф и е подменена дограмата. Новата мобилна цифрова система отговаря на всички съвременни изисквания за ехография на коремни органи, бъбреци и щитовидна жлеза.

На откриването присъстваха кметът на община Пирдоп Ангел Геров, изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт, управителят на Медицинския център д-р Пламен Стоянов, председателят на Общинския съвет Васил Кафеджиев, заместник-кметовете Мария Шентова и Иван Щаплев, медицински специалисти, Драга Сапунджиева, Ивайло Георгиев. Управителят на медицинския център д-р Пламен Стоянов сподели, че новата техника ще спомогне за точността на диагностицирането и ще улесни значително работата на медиците.

Със средства на компанията е обновено и игрището на стадиона в общината. Спортният терен е с нова естествена тревна настилка и съвременна автоматична поливна система. Монтирани са и нови футболни врати и скамейки с навеси за резервните играчи. Любителите на спорта и здравословния начин на живот очакваха с нетърпениe обновяването на стадиона, който вече отговаря на изискванията за домакинство на срещи на регионално и национално ниво. Ремонтът на спортното съоръжение ще продължи и през следващата година.